Anne Ylönen ja Maija Mielonen kertovat MTLH ry:n tukimuodoista.

Tänä päivänä olemme Suomen suurin tuettuja lomia järjestävä taho. Lomiamme voivat hakea kaikki suomalaiset niin maaseudulta kuin kaupungeistakin”, toiminnanjohtaja Anne Ylönen kertoo.

Lomien myöntämisperusteina ovat sosiaaliset, terveydelliset ja taloudelliset syyt. ”Monella on haastavia elämäntilanteita tai muita isoja muutoksia arjessaan. Haluamme mahdollistaa lomailun myös heille.”

Tukihenkilötoiminnalla tuetaan maaseudun asukkaita kriisitilanteissa

MTLH ry:n vapaaehtoistoiminta, Maaseudun tukihenkilöverkko, tarjoaa viiden toimintamuodon (palveleva maaseutupuhelin, henkilökohtainen tuki niin puhelimitse kuin verkon välityksellä sekä konkreettinen tuki Jelppi- ja pienryhmätoiminnan kautta) kautta tukea kaikille maaseudun asukkaille.

”Jelppi-ryhmät antavat konkreettista apua äkilliseen tarpeeseen.  Se voi olla esimerkiksi siivousta, kaupassakäyntiä tai lastenhoitoapua. Pienryhmätoiminnassa saatamme samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä yhteen”, Tukihenkilöverkon koordinaattori Maija Mielonen kertoo.

“Tukemme on maksutonta, konkreettista ja luotettavaa, ja sitä saa helposti ilman jonoja ja hakemuksia.”

Palveleva maaseutupuhelin on auki päivittäin klo 18–22 ja www.tukihenkilö.fi-sivustolta löytyy henkilökohtaista tukea antavien vapaaehtoisten yhteystiedot. Jokainen vapaaehtoinen on koulutettu erilaisten kriisitilanteiden kohtaamiseen.

Tukihenkilötoimintaa ei ole rajattu vain maatalousyrittäjille vaan sitä tarjotaan kaikille maaseudun ihmisille. MTLH ry:n toimintaa rahoitetaan veikkausvoittovaroista. ”Tukemme on maksutonta, konkreettista ja luotettavaa, ja sitä saa helposti ilman jonoja ja hakemuksia”, Ylönen ja Mielonen summaavat.

Lue lisää osoitteista www.mtlh.fi ja www.tukihenkilo.fi.