20181005, Parikkala, ELINVOIMAINEN MAASEUTU/ ARI NAKARI Parikkalan R-kioski

R-kioskin toimintafilosofia on kantanut hienosti 108 vuoden ajan eri puolilla Suomea: R-kioskit ovat kauppiasvetoisia ihmisten kohtaamispaikkoja siellä, missä ihmiset liikkuvat. Siinä, missä ennen jäätiin turisemaan kuulumisia kioskin luukulle, astellaan nyt sään suojaan viihtyisiin sisätiloihin. ”Missiomme on helpottaa asiakkaiden arkea ja piristää heidän päiväänsä, ympäri Suomen. Suurin osa kioskeistamme sijaitsee suurimpien kaupunkien ulkopuolella”, kiteyttää toimitusjohtaja Teemu Rissanen.

”Vaikka vuosien varrella tuote- ja palveluvalikoima on elänyt, perustarve ihmisillä kohdata toisiaan ja kioskin kauppiasta ja myyjiä on säilynyt ennallaan”, Rissanen jatkaa.

R-yrittäjä paikkakunnan vaikuttajana

”Kehitämme etenkin maakuntien R-kioskeista paikallisia kohtaamispaikkoja, jossa R-yrittäjä on keskiössä. Kioskin kauppias, emäntä tai isäntä, ovat tärkeässä roolissa, vähän niin kuin kotiin vieraita kutsuessaan ja heistä huolehtiessaan”, Rissanen kuvailee.

Suomen suurimmassa franchising-ketjussa keskitetyt toiminnot on hiottu todella sujuviksi. ”Meillä on matala kynnys franchising-yrittäjyyteen ja aloittavan yrittäjän ikä vaihtelee kahdestakymmenestä kuuteenkymmeneen ikävuoteen. Yrittäjän rahallinen panostustarve on matala ja sopimus tehdään kerrallaan kolmeksi vuodeksi. Yrittäjä saa koulutusta ja runsaasti tukea sekä markkinointiin että muihin toimintoihin”, Rissanen vahvistaa.

Yrittäjän tärkeimmät ominaisuudet ovat vahva halu kehittää toimintaa ja energinen ote palvella asiakkaita. ”Kauppiaan tulee ottaa kioski ja asiakkaat omakseen ja rakentaa paikasta viihtyisä kohtaamispaikka myös kiireen keskelle”, painottaa aluepäällikkö Kari Kilponen ja lisää: ”Harvassa tuvassa ehditään enää lämmitellä päivittäin leivinuunia, vaan hyvä kahvi ja tuore pulla Ärrällä maistuvat aivan yhtä hyvin maalla kuin kaupungissakin.”

Vaikka kyseessä on ketjutoiminta ja ympäri Suomen R-kioskilta saa tietyt perusasiat, jokaisen kioskin tuote- ja palveluvalikoimaa säädetään vastaamaan asiakkaiden tarpeita ja haluja. Helpon välipalan löytää joka Ärrältä vaikka hodarin tai voileivän muodossa ja osassa kioskeja saa esimerkiksi R-tuoreperheen terveellisiä inkiväärishotteja ja salaatteja. ”Kauppias tuntee paikalliset ihmiset ja heidän tarpeensa. Olemme sitoutuneita jatkuvaan kehitystyöhön. Seuraamme tarkasti kilpailutilanteiden ja lainsäädännön muutoksia ja kehitämme R-kioskia vastaamaan myös niistä syntyviä mahdollisuuksia palvella asiakkaitamme.  Yhtenä esimerkkinä voi mainita apteekkilainsäädännön”, Rissanen toteaa.

Virpi Kosonen emännöi Parikkalan Ärrällä

Etelä-Karjalan 5 000 asukkaan Parikkalassa R-kioskiyrittäjä Virpi Kosonen on tärkeä vaikuttaja. ”Olen R-kioskiketjun välipalamyynnin kehittämiskilpailuvoittojen seurauksena päässyt lahjoittamaan toimintatonnin paikalliselle lentopalloseuralle, vapaapalokunnalle ja Mannerheimin Lastensuojelutoiminnalle”, Virpi iloitsee.

Parikkalasta kotoisin oleva Kosonen omaa työkokemusta mm. lypsykarjatilan emäntänä. Ärräyrittäjänä tämä neljän lapsen äiti on toiminut kaksi vuotta: ”Ketjun monipuolinen tuki on ollut merkittävä vaikuttaja menestymiseeni.”

Parikkalan R-kioskin energinen kauppias Virpi Kosonen tuntee hyvin asiakkaidensa mieltymykset.

R-kioski – nopeaa ja mukavaa asiointia

Parikkalan Ärrältä haetaan mm. kahvia ja pullaa, junalippuja, postipaketteja – ja sosiaalista kanssakäymistä. Haastattelun aikana aamukahvilla on viitisenkymmentä asiakasta. ”Täällä käy mukava vilske. Näin näkee suoraan oman työnsä tuloksen.”

Franchising R-kioski Oy:ssä

R-kioski tarjoaa mahdollisuuden menestyä itsenäisenä yrittäjänä Suomen suurimmassa franchisingketjussa. R-kauppiaana saat käyttöösi R-kioskin vahvan brändin, toimivan ja jatkuvasti kehittyvän myymäläkonseptin sekä monipuoliset tukipalvelut.

  • R-kauppias saa kalustetun kioskin toimivalla kauppapaikalla, jossa on valmis asiakaskunta
  • Kattava noin kuukauden pituinen valmennusjakso ennen toiminnan aloittamista
  • Pieni kokonaisrahoitustarve – ei investointivastuuta
  • Aloitusmaksu kattaa valmennuksen, yrityksen perustamisen, kioskin avaamisen ja kioskitoimintaan tarvittavat luvat
  • Sopimuskauden pituus kolme vuotta kerrallaan, tämän jälkeen neuvotellaan jatkosopimus
  • Jatkuva ketjun tuki
  • Toiminnasta vain yksi franchise-maksu, joka lasketaan myyntikatteesta.
  • Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin kerromme lisää.
R-kioskin toimitusjohtaja Teemu Rissanen ja aluepäällikkö Kari Kilponen luotsaavat Suomen suurinta franchising-ketjua. R-kioskit ovat helposti saavutettavia grillikahviloita ja kohtaamispaikkoja, joissa saa monipuolista, nopeaa ja mukavaa palvelua. Paketin, vuokra-auton tai passin noutaminen, hot dogin nauttiminen, makeis- ja jäätelöherkkuja, Veikkauksen pelien pelaaminen tai laskujen maksaminen – R-kioski palvelee asiakkaiden tarpeiden mukaan.