Superhyvä tarjoaa ammattilaisten tietotaitoa hyvinvointituotteiden kehittämiseen, lupaavat Foodwestin toimitusjohtaja Karri Kunnas sekä kehityspäälliköt Eeva Liisa Häkli ja Harri Latva-Mäenpää.

Foodwest Oy:n tehtävä on tasoittaa elintarvikealan yritysten tietä kasvuun ja kehitykseen. Erihyvä-hanke teki juuri sitä niin lupaavasti, että työtä ei voinut jättää siihen.

”Superhyvä on jatkoa Erihyvälle. Se antaa loistavan mahdollisuuden kasvuun maaseudun pienille yrityksille. Apuna olemme me ja yhteistyökumppanimme”, lupaa Foodwestin toimitusjohtaja Karri Kunnas.

Erihyvä keskittyi erityisruokavalioihin, mutta Superhyvän kenttä on huomattavasti laajempi: kaikki hyvinvointituotteet. Näihin luetaan kasvis- ja luomutuotteet, arktiset tuotteet, erityisruokavaliotuotteet, ravintolisät, funktionaaliset tuotteet, superfood-tuotteet ja hyönteistuotteet.

Listaa jatkavat trendikkäät luonnonkosmetiikka ja syötävä kosmetiikka. Kosmetiikassa käytetään usein samoja raaka-aineita kuin terveystuotteissa ja ravintolisissä.

”Esimerkiksi marjat ja niiden tehoyhdisteet voivat vaikuttaa hyvinvointiin sekä ihonhoidossa että ravintona, vaikka lopputuote on erilainen. Hankkeessa tuomme esiin näitäkin mahdollisuuksia”, sanoo filosofian tohtori, kehityspäällikkö Harri Latva-
Mäenpää
.

Superhyvä vauhdittaa yritysten kehitystä tarjoamalla konkreettista tietoa markkinoista, raaka-aineista, normeista, tuotekehityksestä ja valmistusteknologioista. Keinoina ovat avoimet seminaarit, yrityskohtaiset kehittämispäivät ja opintomatkat. Erikseen järjestetään hyönteis- ja kosmetiikkapäivät.

”Ulkomaiset messumatkat tehdään opastettuina, koska varsinkaan raaka-ainemessuilla ei ole helppo liikkua yksin”, sanoo Foodwestin kehityspäällikkö Eeva-Liisa Häkli.

Hanke alkaa starttitilaisuudella ja pilottiyritysten hakemisella. Häkli kehottaa ottamaan yhteyttä, jos hanke kiinnostaa tai päässä pyörii ajatus uudesta hyvinvointituotteesta.

Superhyviä hyvinvointituotteita

  • Valtakunnallinen kehittämishanke
  • Tarjolla kaikille aiheesta kiinnostuneille
  • Toteuttaja elintarvikealan kehitysyhtiö Foodwest Oy
  • Kumppanit Fennopromo Oy, Into Seinäjoki Oy ja Turun yliopiston Brahea-keskus
  • Rahoitus Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma
  • Hanke kestää vuoden 2020 loppuun
  • Starttitilaisuus Helsingissä 21.11.

Lue lisää ja ilmoittaudu starttitilaisuuteen: https://www.foodwest.fi/blogi/
Lisätiedot: Eeva-Liisa Häkli, 040 8255056
eeva-liisa.hakli@foodwest.fi